Kategoriler
Eser Adı Yazar Açıklama İçindekiler Barkod
Arama  
Ana Sayfa Sipariş Takibi Üyelik İletişim
 
 
   
Yeni Ürün Geliştirmede İnovasyon
(Yeni Ürün İnovasyonu)
Mart 2021 / 3. Baskı / 208 Syf.
Fiyatı: 180.00 TL
İndirimli: 105.00 TL (%42)
 
Sepete Ekle
   

Kitap, gördüğü yoğun ilgi sonucunda, gözden geçirilmiş ve genişletilmiş 3. Baskısını yapmıştır.

Yeni ürün geliştirmede inovasyon (Yeni ürün inovasyonu), "artımsal ve radikal inovasyon boyutlarıyla tüketicilerin mevcut ve henüz karşılanmamış ihtiyaçlarını karşılamaya odaklanan ve bu suretle yeni pazarlarda yaratabilen, yeni teknolojilerden yararlanarak tüketicilere değer sunan yeni ürünlerin geliştirilmesi" olarak tanımlanabilir.

Kitabın başlıca amacı, yeni ürün inovasyonu gerçekleştirecek işletmeler için bir rehber oluşturmaktır. Kitapta, yeni ürün inovasyonu kavramı, yeni ürün inovasyonunda dikkate alınacak unsurlar ve yenilikçi stratejinin belirlenmesinden başlayıp, fikirlerin geliştirilmesi ve en uygun fikrin seçimiyle devam eden yeni ürün inovasyon sürecinde işletmelerin başarılı olmaları için önem vermeleri gereken noktalar ayrıntılı olarak ele alınmıştır.

Ayrıca kitapta, kültür ve yeni ürün inovasyonu ilişkisi, yenilikçi örgüt kültürü ve ulusal kültür boyutları ile incelenmiştir. Bu doğrultuda kitapta, başarılı işletmelerin yeni ürün olasılıklarını nasıl seçtikleri, başarılı işletmeler tarafından yönetilen yeni ürün geliştirme ve pazarlama süreçleri, yeni ürün geliştirme sürecinde işletmelerin etkin dönüştürme becerileri ile pazarlama stratejileri, pazar yönelimli inovasyon kültürü oluşturma ve Türk kültürünün yeni ürün geliştirmedeki rolü gibi konular açıklanmıştır.

Konu Başlıkları
Yeni Ürün İnovasyonu
Yeni Ürün İnovasyonu ve Performans
Yeni Ürün İnovasyonu Proje Türleri
Yeni Ürün Proje Portföy Yönetimi
Yeni Ürün İnovasyonunda Dikkate Alınacak Unsurlar
Yeni Ürün İnovasyon Süreci
Kültür ve Yeni Ürün İnovasyonu
Ulusal Kültür ve Boyutları ile Yeni Ürün İnovasyonu İlişkisi
Yenilikçi Örgüt Kültürü
Yenilikçi Örgütlerin Özellikleri
Türkiye'de İnovasyon
Barkod: 9789750267451
Yayın Tarihi: Mart 2021
Baskı Sayısı:  3
Ebat: 13x19
Sayfa Sayısı: 208
Yayınevi: Seçkin Yayıncılık
Kapak Türü: Karton Kapaklı
Dili: Türkçe
Ekler: -

 

İÇİNDEKİLER
İçindekiler
Önsöz  5
Birinci Bölüm
YENİ ÜRÜN İNOVASYONU
1. YENİ ÜRÜN İNOVASYONU KAVRAMI  11
2. YENİ ÜRÜN İNOVASYONU VE PERFORMANS: LİTERATÜR TARAMASI  22
3. YENİ ÜRÜN İNOVASYONU PROJE TÜRLERİ  31
4. AŞAMA–KAPI (STAGE–GATE) SÜREÇ MODELLERİ  35
4.1. Bölümsel Aşama–Kapı Süreç Modeli  39
4.2. Faaliyet/Karar Aşama–Kapı Süreç Modeli  40
4.3. Dönüştürme/Tepki Aşama–Kapı Süreç Modeli  42
5. YENİ ÜRÜN PROJE PORTFÖY YÖNETİMİ  43
İkinci Bölüm
YENİ ÜRÜN İNOVASYONUNDA
DİKKATE ALINACAK UNSURLAR
1. FİKİRLERİN ÜRÜNE DÖNÜŞTÜRÜLMESİ: DÖNÜŞTÜRME YETENEĞİ  47
2. TÜKETİCİLERİN İHTİYAÇLARINI ANLAMA VE KARŞILAMA  50
3. YENİ ÜRÜNÜN MALİYETİ  55
4. YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME ZAMANI VE GELİŞTİRME HIZI  56
5. PAZAR YÖNELİMLİLİK VE İŞ ÇEVRESİ TARAMASI  59
5.1. Çevresel Dinamiklerin veya Pazar Güçlerinin Değerlendirilmesi  65
5.1.1. Talep Belirsizliği  66
5.1.2. Teknolojik Değişmeler/Gelişmeler  67
5.1.3. Pazar Yapısı ve Rekabet Yoğunluğu  67
6. YENİ ÜRÜNLERİN BAŞARISINDA İŞLETME YETENEKLERİ  70
Üçüncü Bölüm
YENİ ÜRÜN İNOVASYON SÜRECİ
1. YENİ ÜRÜN İNOVASYON SÜRECİ: LİTERATÜR TARAMASI  73
2. YENİ ÜRÜN İNOVASYON SÜRECİ  83
2.1. Yenilikçi Strateji Geliştirme  87
2.2. Fikirler Geliştirme ve Fikirleri Harekete Geçirme  89
2.3. Fikirlerin Taranması ve Değerlendirilmesi  99
2.4. Fikrin Denenmesi ve Prototip Geliştirme  102
2.5. Pazar Denemesi ve Ürünü Geliştirme  107
2.6. Ticarileştirme  110
2.7. Yayılım ve Uygulama  114
Dördüncü Bölüm
KÜLTÜR VE YENİ ÜRÜN İNOVASYONU
1. YENİLİKÇİ ÖRGÜT KÜLTÜRÜ  121
2. YENİLİKÇİ ÖRGÜTLERİN ÖZELLİKLERİ  126
2.1. Organizasyon Yapısı ve Türleri  129
2.2. Üst Yönetim Desteği  135
2.3. Bölümler Arası Koordinasyon ve İletişim  136
2.4. Eğitim ve Gelişme  142
2.5. Örgütsel İklim  142
2.6. Takım Çalışması  145
2.7. Ödül Sistemleri ve Motivasyon  149
2.8. Öğrenen Organizasyonlar  151
2.9. Liderlik  153
3. ULUSAL KÜLTÜR VE BOYUTLARI İLE YENİ ÜRÜN İNOVASYONU İLİŞKİSİ  156
3.1. Bireysellik–Kolektivizm  162
3.2. Güç Uzaklığı  164
3.3. Erkeksilik–Dişilik: (Erillik ve Dişilik)  166
3.4. Belirsizlikten Kaçınma  168
3.5. Uzun ve Kısa Dönem Yönelimlilik  170
4. TÜRKİYE'DE İNOVASYON  172
4.1. İşletmelerimizde İnovasyon Çalışmaları  173
4.2. İnovasyonla İlgili Destekler ve Öneriler  175
Yararlanılan Kaynaklar  177
Kavramlar Dizini  205
Özgeçmiş  207
 


 
Kitap
 
 
Ana Sayfa | Hakkımızda | Gizlilik Sözleşmesi | Üye Sayfası | Yardım | İletişim
Akademik ve Mesleki Yayınlar

Seçkin Yayıncılık San. Tic. A.Ş.
Copyright © 1996 - 2024