İÇİNDEKİLER
 Önsöz  5 Örnekler, Şemalar ve Formlar  11 Giriş  15 Bölüm 1  TERİMLER VE TARİFLER 1.1. Metroloji  17 1.2. Ölçme  17 1.3. Birim (Ölçme İçin)  17 1.4. Birimler Sistemi (Ölçme İçin)  17 1.5. Uluslararası Birimler Sistemi  17 1.6. Koherent Birimler Sistemi (Ölçme İçin)  18 1.7. Temel Birim (Ölçü İçin)  18 1.8. Türetilmiş Birim (Ölçü İçin)  18 1.9. Ölçme Metodu  18 1.10. Ölçme Prosedürü  18 1.11. Bir Ölçmenin Sonucu  18 1.12. (Ölçme Sonuçlarının) Tekrarlanabilirliği  18 1.13. Ölçü Sistemi  19 1.14. Ölçü Aleti  19 1.15. Ölçme Hatası  19 1.16. İzlenebilirlik  19 1.17. Kalibrasyon  19 1.18. Ölçümün Doğruluğu  19 1.19. Ölçme Belirsizliği  19 1.20. Deneysel Standard Sapma  20 1.21. Ölçü Standardı (Etalon)  20 1.22. Uluslararası Ölçü Standardı  20 1.23. Ulusal Ölçü Standardı  20 1.24. Primer Standard  20 1.25. Sekonder Standard  21 1.26. Referans Standard  21 1.27. Çalışma Standardı  21 1.28. Kuruluş  21 1.29. Müşteri  21 1.30. Tedarikçi  21 1.31. Kalite Politikası  21 1.32. Kalite Yönetim Sistemi  21 1.33. Yönetim Sistemi  21 1.34. Sürekli İyileştirme  21 1.35. Kalite El Kitabı  22 1.36. Uygunsuzluk  22 1.37. Önleyici Faaliyet  22 1.38. Düzeltici Faaliyet  22 1.39. Müşteri Memnuniyeti  22 1.40. Uygunluk Değerlendirmesi  22 1.41. Uygunluk Değerlendirme Kurumu  22 1.42. Akreditasyon  22 1.43. Akreditasyon Kurumu  22 Bölüm 2  YÖNETİM ŞARTLARI 2.1. Kuruluş  23 2.2. Yönetim Sistemi  35 2.3. Doküman Kontrolü  39 2.3.1. Genel  39 2.3.2. Dokümanların Onaylanması ve Yayınlanması  45 2.3.3. Doküman Değişiklikleri  46 2.4. Taleplerin, Tekliflerin ve Sözleşmelerin Gözden Geçirilmesi  47 2.5. Deneylerin ve Kalibrasyonların Taşerona Verilmesi  56 2.6. Hizmet ve Malzemelerin Satın Alınması  57 2.7. Müşteriye Hizmet  67 2.8. Şikâyetler  71 2.9. Uygun Olmayan Deney ve/veya Kalibrasyon İşleminin Kontrolü  75 2.10. İyileştirme  80 2.11. Düzeltici Faaliyet  82 2.11.1. Genel  82 2.11.2. Sebep Analizi  86 2.11.3. Düzeltici Faaliyetlerin Seçilmesi ve Uygulanması  87 2.11.4. Düzeltici Faaliyetlerin İzlenmesi  87 2.11.5. İlâve Tetkikler  87 2.12. Önleyici Faaliyet  88 2.13. Kayıtların Kontrolü  93 2.13.1. Genel  93 2.13.2. Teknik Kayıtlar  99 2.14. İç Tetkikler  101 2.15. Yönetimin Gözden Geçirmesi  111 Bölüm 3  TEKNİK ŞARTLAR 3.1. Genel  115 3.2. Personel  116 3.3. Yerleşim ve Çevre Şartları  123 3.4. Deney ve Kalibrasyon Metotları ve Metodun Geçerli Kılınması  134 3.4.1. Genel  134 3.4.2. Metotların Seçilmesi  135 3.4.3. Laboratuvarda Geliştirilen Metotlar  137 3.4.4. Standard Olmayan Metotlar  137 3.4.5. Metotların Geçerli Kılınması  140 3.4.6. Ölçme Belirsizliğinin Tayini  143 3.4.7. Verilerin Kontrolü  147 3.5. Cihazlar  150 3.6. Ölçümlerin İzlenebilirliği  165 3.6.1. Genel  165 3.6.2. Özel Şartlar  165 3.6.2.1. Kalibrasyon  165 3.6.2.2. Deney  173 3.6.3. Referans Standardlar ve Referans Malzemeler  175 3.6.3.1. Referans Standardlar  175 3.6.3.2. Referans Malzemeler  177 3.6.3.3. Ara Kontroller  177 3.6.3.4. Nakil ve Depolama  177 3.7. Numune Alma  177 3.8. Deney Numunelerine ve Kalibrasyona Gelen Cihazlara Uygulanan İşlemler  179 3.9. Deney ve Kalibrasyon Sonuçlarının Kalitesinin Güvencesi  184 3.10. Sonuçların Rapor Haline Getirilmesi  193 3.10.1. Genel  193 3.10.2. Deney Raporları ve Kalibrasyon Sertifikaları  194 3.10.3. Deney Raporları  196 3.10.4. Kalibrasyon Sertifikaları  198 3.10.5. Görüşler ve Yorumlar  199 3.10.6. Taşeronlardan Elde Edilen Deney ve Kalibrasyon Sonuçları  200 3.10.7. Sonuçların Elektronik Olarak İletilmesi  200 3.10.8. Rapor veya Sertifikaların Biçimi  201 3.10.9. Deney Raporlarında ve Kalibrasyon Sertifikalarında Yapılan Değişiklikler  204 Örnek Laboratuvar İstatistiksel Çalışmaları  207 Kaynaklar  219 Eşleştirme indeks  221 Kavramlar Dizini  223 Yazarın Özgeçmişi  226  |